Арцизький ліцей №5 з початковою школою та гімназією Арцизької міської ради


remember me

 

День пам'яті жертв голодомору

Nov 25, 2023
Пам'ятаймо!!! Ми не маємо права забути мільйонів жертв Голодомору.

90-ТІ РОКОВИНИ СТРАШНОГО ЗЛОЧИНУ
25 листопада в Україні відзначають 90-річницю Голодомору 1932-1933 років, який забрав життя мільйонів українців. Штучно створений голод, акт геноциду українців — став найбільшою трагедією за всю нашу історію. 
До цієї дати в бібліотеці була організована книжкова виставка 
Класний керівник Оксана Іовчева та бібліотекарка Нина Черкес провели з учнями 7- А класу урок пам"яті " Пам'ятаємо про жертв Голодоморів"
Пам"ятаймо!!! Ми не маємо права забути мільйонів жертв Голодомору.
 

Члени рою ,,Козацька слава'' Арцизького ліцею №5 долучилися до заходу "Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо''

 

1921-1923, 1932-1933, 1946-1947...ці роки сповнені невгамовним болем. Мільйони загублених душ, які можна було врятувати, мільйони ненароджених, які могли жити. 
''Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо''- саме під таким гаслом пройшов захід в музеї для членів рою ,,Козацька слава'' військово-патріотичної гри ,,Сокіл'' (Джура)

 

В історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших – Голодомор. 
Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. 
Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була.